Fuji – har gett mig glädjen och inspirationen tillbaka.

Jag har ägt många kameror genom åre, Fuji, Hasselblad, Nikon, Pentax, Sony och Panasonic för att nämna några.

1__DSF0667När jag gick över till digitalt för sådär 10 år sedan blev det Nikon eftersom jag då ägde en hel del Nikon optik och var väldigt nöjd med min Nikon-utrustning. När Fuji kom med sin X-serie blev jag intresserad, först gillade jag designen, sedan upptäkte jag kvaliten i kamera och objektiven. Från början var jag imponerad över Fujis förmåga att ge bra jpg direkt ur kameran och efterhand har jag kommit fram till att det är färgerna som är skillnaden. Ingen annan kameratillverkare har som jag ser det lyckats leverera så tilltalande färger som Fuji. Troligen beror det på arvet från filmtillverkningen och hur dom lyckats överföra den filmiska känslan till sina digitala kameror. Många andra kameratillverkare lyckas inte bli av med ”plastiska” känslan i bilderna – dom blir plastiga liksom.

 

Så tack Fuji för att ha gett mig tillbaka min fotoglädje.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: