Tillbaka till det analoga

Gammal kamera och gamla fotoböcker

Sedan en tid tillbaka har jag en Hasselblad 500cm i min ägo. Fick möjligheten att köpa denna av en kompis kompis som visste att jag älskar kameror att fotografera. Ägde för många år sedan en 503Cx som jag sålde, så fel det var.

Nu är jag tillbaka i den analoga matchen men kan också sätta på ett digitalt bakstycke. Nu är det inte det digitala som är målet, har andra kameror till det, utan den analoga bilden och känslan under processen. Tolv bilder på rullen, välja motiv, mäta ljuset, komponera och tryck av. Sedan tar framkallningen vid, in i ett mörkt rum, hälla på framkallare, agitera med 60 sekunders mellanrum, avbrytare sedan fixering. Först därefter kan man se resultatet, så spännande. Ska så småningom skaffa mig en skanner för något mörkrum har jag inte längre och fotoklubben avvecklade sitt för en tid sedan så det får bli utskrifter. Så idag blir första dagen på mycket länge med analog fotografering.

Har varit dålig på att blogga, Instagram och facebook har varit mitt media men nu gör jag ett seriöst försök, så följ mig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: